ایران پمپ طاهرلو

انواع پمپ آب کشاورزی در تهران

ایران پمپ طاهرلو

زمان مطالعه 1 دقیقه

انواع پمپ آب کشاورزی در تهران

پمپ‌های کشاورزی را می‌توان برای انواع آبیاری‌های بارانی و قطره‌ای استفاده کرد؛ از این پمپ‌های آب کشاورزی با توجه به ارتفاع مکش، نوع سیستم آبیاری، سایز دهانه ورودی و خروجی، میزان آب‌دهی و عوامل دیگر در انواع مختلفی تولید می‌شوند. رایج‌ترین پمپ‌های آب کشاورزی عبارتند از: پمپ‌های شناور، پمپ‌های طبقاتی افقی و عمودی، بوستر پمپ، پمپ کفکش، پمپ جتی، پمپ پیستونی سمپاش که در زیر به شرح هر یک از آن‌ها خواهیم پرداخت.

پمپ‌های شناور

این نوع پمپ‌ها برای هر دو نوع آبیاری بارانی و قطره‌ای به کار می‌روند با این تفاوت که هدر‌رفت آب در آبیاری قطره‌ای پایین‌تر است؛ از این رو استفاده از این پمپ‌ها برای آبیاری قطره‌ای مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند. این نوع پمپ‌ها برای استخراج آب از چاه‌های باریک و عمیق مناسب‌ترین گزینه هستند؛ چرا که به علت داشتـن پروانه‌های زیاد، ارتفاع (هد) زیادی ایجاد می‌کنند. قیمت این پمپ‌ها گران‌تر و طول عمرشان نیز بالاتـر است.

پمپ‌های طبقاتی افقی و عمودی

پمپ‌های سانتریفیوژ یا گریز از مرکز افقی و عمودی که متداول‌ترین نوع پمپ‌های آبیاری به حساب می‌آیند معمولا برای پمپاژ آب‌هایی به کار می‌روند که مقدار ذرات معلق کمتری داشتـه باشند. این پمپ‌ها مکمل فشار آب هستند و ارتفاع و میزان آبد‌هی را تا حدود زیادی افزایش می‌دهند. پمپ‌های گریز از مرکز یا سانتریفیوژ تیغه‌های پروانه‌ای چرخان دارند که با چرخش در درون آب انرژی جنبشی را به آب منتقل می‌کنند

بوستر پمپ

بوستر پمپ‌ها میزان آبدهی (دبی) و ارتفاع (هد) بالاتری نسبت به حالت معمول دارند. این نوع پمپ‌ها به علت داشتـن پروانه‌های زیاد باعث ایجاد فشار بیشتـری می‌شوند و از این رو توزیع آب مناسب‌تری هم دارند. عمدتا این نوع پمپ‌ها برای آبیاری قطره‌ای استفاده می‌شوند.

پمپ کفکش

اگر چاه شما نیمه‌عمیق باشد و قطر دهانه زیادتـری داشتـه باشد آنگاه پمپ‌های کفکش مناسب کار شما خواهند بود. به طور کلی، این نوع پمپ‌ها برای ارتفاع‌های متوسط به کار می‌روند و برای آبیاری قطره‌ای مناسب هستند. با استفاده از این پمپ می‌توانید از هدررفت آب جلوگیری کرده و در مصرف آب صرفه‌جویی نمایید.

پمپ جتی

پمپ‌های جتی از نوع پمپ‌های خود‌مکش هستند که اغلب در آبیاری قطره‌ای به کار می‌روند. لازم به ذکر است که این پمپ‌ها حداکثر تا ارتفاع 8 متر آب را می‌توانند مکش کنند یعنی در چاه‌های کم‌عمق استفاده می‌شوند.

پمپ پیستونی سمپاش

این نوع پمپ‌ها برای سمپاشی محصولات کشاورزی با کود، آفت‌کش و علف‌کش‌ها و در کل اعمال سموم زیستی و کودهای مایع به کار می‌روند. پمپ‌های پیستونی برای ایجاد فشار و حرکت مایع از پیستون استفاده می‌کنند و به کمک حرکت رفت و برگشتی فشار ایجاد می‌نمایند.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.